עוגת מוס שוקולד פסיפלורה

פיתוח מיוחד בשביל היומלדת של אמא שדרש שלושה ימים של עבודה. ראו חופשת יומלדת של אמא. תחתית בראוני קראנצ’ית, מוס שוקולד אוורירי, דיסקית מרנג מתוקה, מוס פסיפלורה ושוקלד לבן שקשה להפסיק לאכול והקצפת שבה קצפת : קצפת !!! עוגה שמשלבת שוקולד ופסיפלורה במרקמים וטעמים שונים. שווה כל דקה של השקעה !!!

עוגת מוס שוקולד פסיפלורה

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: קינוחCuisine: שףDifficulty: בינוני – קשה
מנות

10

חתיכות
זמן עבודה

60

דקות
מתי אוכלים

כ-12

שעות

תחתית בראוני קראנצ’ית, מוס שוקולד אוורירי, דיסקית מרנג מתוקה, מוס פסיפלורה ושוקלד לבן שקשה להפסיק לאכול והקצפת שבה קצפת : קצפת !!! עוגה שמשלבת שוקולד ופסיפלורה במרקמים וטעמים שונים. שווה כל דקה של השקעה !!!

חומרים

  • לבסיס : 120 גרם שוקולד מריר

  • 80 גרם חמאה

  • 2 ביצים

  • חצי כוס סוכר ( 100 גרם )

  • כוס קמח ( 140 גרם )

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס ( 35 גרם )

  • למוס השוקולד : 200 גרם שוקולד מריר

  • 400 מ”ל שמנת

  • לדיסקית המרנג : 3 חלבונים

  • 3/4 כוס סוכר ( 150 גרם )

  • למוס הפסיפלורה : 200 גרם שוקולד לבן

  • 350 מ”ל שמנת

  • 150 גרם מחית פסיפלורה מוכנה ( ניתן לקנות בחנויות קונדיטוריה ואפייה )

  • לקצפת : 100 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה

הוראות הכנה

  • להכנת המוסים : שמים בסיר קטן את השוקולד המריר ו-200 מ”ל שמנת. בסיר אחר שמים את השוקולד הלבן, מחית הפסיפלורה ו-175 מ”ל שמנת. מבשלים עד לסף רתיחה. מערבבים כל תערובת בנפרד עד שמתקבלת תערובת אחידה. שמים במקרר ללילה.
  • להכנת הבסיס : מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו. מוסיפים את הביצים ואת הסוכר לשוקולד. מוסיפים את הקמח, המלח, ואת האגוזים, ומערבבים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בקוטר 24 ס”מ ואופים 20 – 30 דקות עד שהבסיס יצב למגע. מצננים
  • להכנת המרנג : מחממים תנור ל-150 מעלות על מצב טורבו. מחממים את החלבונים והסוכר בבן מרי ( שמים בסיר קטן מעט מים ומעליו את הכלי עם החלבונים ) תוך בחישה מתמדת עד שכל הסוכר נמס. מקציפים כ-6 דקות עד שהמרנג מבריק ויציב. מציירים על נייר האפייה את גודל התבנית ומורחים את הקצף בצורה אחידה. ניתן גם לזלף שבלול בעזרת שקית זילוף לתוצאות טובות יותר. אופים 30 – 40 דקות עד שהמרנג יבש ומתננתק בקלות מנייר האפייה. מצננים.
  • להרכבת העוגה : מעבירים את תערובת מוס השוקולד למיקסר, ומוסיפים עוד 200 מ”ל שמנת. מקציפים כ-2 דקות עד שהמוס יחסית יציב. יוצקים את המוס על הבסיס. חוזרים על הפעולה עם מוס הפסיפלורה אלא שמוסיפים 175 מ”ל שמנת במקום 200. מניחים את דסקית המרנג על מוס השוקולד ומעליו יוצקים את מוס הפסילורה. שומרים במקרר עד להגשה.
  • להגשה : מקציפים את השמנת עד קצפת יציבה ומזלפים נשיקות קצפת סביב העוגה בעזרת שקית זילוף. ניתן לקשט בקישוטי שוקולד או גרעיני פסיפלורה. חותכים בעזרת סכין טבולה במים רותחים. בתיאבון !!!

הערות

  • במוס הפסיפלורה יש פחות שמנת מפני שהשוקולד הלבן דליל יותר.

שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *