שוקולטה

שוקולטה ביתית טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה. יש וריאציות רבות וטעימות ואתם יכולים לבחור. אני ממליץ על הל וקינמון.

שוקולטה

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: משקהCuisine: שוויצריDifficulty: קל
מנות

4

מנות
זמן עבודה

5

דקות
מתי אוכלים

15

דקות

שוקולטה ביתית טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה. יש וריאציות רבות וטעימות ואתם יכולים לבחור. אני ממליץ על הל וקינמון.

חומרים

  • 4 כוסות חלב

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי

  • כף סוכר 1 ( לא חובה )

הוראות הכנה

  • לשוקולטה בסיסית : מחממים בסיר קטן חלב עד לסימנים של רתיחה. מוסיפים את השוקולד והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהשוקלד נמס.
  • מערבבים היטב ומורידים מן האש. יוצקים לכוסות הגשה. מוממלץ להקציף במקציף חלב או במכונת אספרפרסו עם פיית הקצפה. בתיאבון !!! ( ראו וריאציות בהערות מתחת ).

הערות

  • שוקולטת קינמון והל : מוסיפים רבע כפית הל וחצי כפית קינמון טחון לחלב יחד עם השוקולד.
  • שוקונענע : מחממים את החלב ומוסיפים לו 6 -8 עלי נענע. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות, מסננים ומתחילים את השוקולטה הבסיסית מההתחלה.
  • שוקולטה כהה : ממירים חצי כוס חלב במים ומגדילים את כמות השוקולד.
  • שוקולטה עשירה : מחליפים חלק מהחלב בשמנת לקפה
  • שוקולטה אירית : מחליפים חצי כוס חלב בחצי כוס קפה ו-2 כפות וויסקי. מגישים עם קצפת שמציפים על המשקה.
  • שוקולטת קינמון וג’ינג’ר : מוסיפים לחלב יחד עם השוקולד חצי כפית קינמון טחון ו-3/4 ג’ינג’ר טחון.
שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *