קרם ברולה

קרם ברולה פשוט מאוד להכנה ועושה רושם חגיגי מאוד בפני אורחים. את שלב קרמול הסוכר נעשה בתנור הביתי. בניחוח קפה.

קרם ברולה

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: קינוחCuisine: צרפתיDifficulty: קל
מנות

8

מנות
זמן עבודה

15

דקות
מתי אוכלים

75

דקות

קרם ברולה נימוח וקטיפתי שקל מאוד להכנה ויעשה רושם מאוד חגיגי עם אורחים.

חומרים

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה

  • חצי מקל וניל או חצי כפית תמצית וניל

  • 3 חלמונים + ביצה שלמה

  • 75 גרם סוכר + ציפוי

  • 200 גרם פירות יער ( לא חובה )

הוראות הכנה

  • פותחים את מקל הווניל ומוצאים את תוכנו. מחממים בסיר קטן את השמנת והגרגירים ממקל הווניל עד לסף רתיחה. מורידים מן האש.
  • בקערה נפרדת טורפים את החלמונים הביצה ו-75 גרם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
  • יוצקים שליש מהשמנת הרותחת על תערובת הביצים. מערבבים היטב ומחזירים את כל התערובת לסיר עם שאר השמנת. מנמיכים את הלהבה וטורפים דקה. מסננים ומצננים עד לטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור על 100 מעלות, יוצקים לכלים אישיים או תבנית כלים אישיים מאלומיניום חסיני חום ואופים כשעה עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט במרכז.
  • לפני ההגשה מחממים את התנור על מצב גריל. מפזרים על הקרם שכבה דקה ואחידה של סוכר. מכניסים את הקעריות לתנור ומשחימים כמה דקות עד שהסוכר מבעבע ומשחים.
  • מקשטים בפירות היער ומגישים מיד. בתיאבון !!!

טיפים

  • טריק לשמור על הקרם צונן בגריל הלוהט : ממלאים תבנית במי קרח. משקיעים את קערות הקרם במים ( בזהירות, שהקרם לא ירטב ) ואז מכניסים את התבנית להשחמת הסוכר. כך אפשר לאכול את הקרם טרי מבלי לקבל כוויה.
שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *