שקשוקה ירוקה

ארוחת בוקר טעימה ובריאה להפליא למרות שיכולה גם לשמש כארוחת צהריים או ערב משביע וטעימה בנוסף. עלי תרד, מנגולד, בצל, כדור מוצרלה בופאלו, וכמובן גם, ביצים. כמעת קשה להאמין שזה כל כך טעים וכל כך בריא באותו הזמן.

שקשוקה ירוקה

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: בוקרCuisine: ישראליDifficulty: קל – בינוני
מנות

5

מנות
זמן עבודה

15

minutes
מתי אוכלים

35

minutes

שקשוקת תרד, מנגולד ומוצרלה טעימה ובריאה להפליא. ארוחת הבוקר הישראלית המושלמת.

חומרים

  • 2 כוסות עלי תרד טריים דחוסים ושטופים

  • 6 עלי מנגולד גדולים

  • 2 כפות שמן זית

  • בצל 1

  • 2 כפות מים

  • 1 כדור מוצרלה במים מחלב בופאלו

  • 5 ביצים

  • מלח

  • פלפל שחור

הוראות הכנה

  • מקלפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים גם את עלי התרד.
  • לוקחים את עלי המנגולד ומפרידים את העלים מן הגבעולים הלבנים. לוקחים 2 מן הגבעולים ופורסים אותם לרוחב, דק.
  • מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את השמן. מוסיפים את גבעולי המנגולד ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מכסים ומאדים 5 דקות. מוסיפים גם את עלי המנגולד והתרד, מתבלים במלח ופלפל ומאדים לעוד 5 דקות.
  • מוסיפים למחבת 2 כפות מים, מערבבים ומכסים לעוד 5 דקות. מורידים את המכסה, מפוררים את כדור המוצרלה מעל העלים ומכסים עד שהמוצרלה נמסה, כ-2 דקות.
  • מורידים את המכסה ושוברים את הביצים מעל המוצרלה. מכסים ומבשלים כ-3 דקות בהתאם למידת העשייה. אוכלים מיד. בתיאבון !!!

הערות

  • ניתן גם להוסיף עם עלי התרד והמנגולד עשבי תיבול כמו : עירית, בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום או כל עלה ירוק שאתם אוהבים
שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *