שוקולטה ביתית טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה. יש וריאציות רבות וטעימות ואתם יכולים לבחור. אני ממליץ על הל וקינמון.
שוקולטה
Course: משקהCuisine: שוויצריDifficulty: קלמנות
4
מנותזמן עבודה
5
דקותמתי אוכלים
15
דקותשוקולטה ביתית טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה. יש וריאציות רבות וטעימות ואתם יכולים לבחור. אני ממליץ על הל וקינמון.
חומרים
4 כוסות חלב
100 גרם שוקולד מריר איכותי
כף סוכר 1 ( לא חובה )
הוראות הכנה
- לשוקולטה בסיסית : מחממים בסיר קטן חלב עד לסימנים של רתיחה. מוסיפים את השוקולד והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהשוקלד נמס.
- מערבבים היטב ומורידים מן האש. יוצקים לכוסות הגשה. מוממלץ להקציף במקציף חלב או במכונת אספרפרסו עם פיית הקצפה. בתיאבון !!! ( ראו וריאציות בהערות מתחת ).
הערות
- שוקולטת קינמון והל : מוסיפים רבע כפית הל וחצי כפית קינמון טחון לחלב יחד עם השוקולד.
- שוקונענע : מחממים את החלב ומוסיפים לו 6 -8 עלי נענע. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות, מסננים ומתחילים את השוקולטה הבסיסית מההתחלה.
- שוקולטה כהה : ממירים חצי כוס חלב במים ומגדילים את כמות השוקולד.
- שוקולטה עשירה : מחליפים חלק מהחלב בשמנת לקפה
- שוקולטה אירית : מחליפים חצי כוס חלב בחצי כוס קפה ו-2 כפות וויסקי. מגישים עם קצפת שמציפים על המשקה.
- שוקולטת קינמון וג'ינג'ר : מוסיפים לחלב יחד עם השוקולד חצי כפית קינמון טחון ו-3/4 ג'ינג'ר טחון.