קיש אספרוגוס וסלמון מעושן

קיש חגיגי, מרשים ומפתה שמורכב מבצק פריך, אספרגוס, סלמון מעושן, גבינות ועוד המון קלוריות. מושלם לאירוח ושווה כל דקה של השקעה.

קיש אספרוגוס וסלמון מעושן

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: מנה עיקריתCuisine: גרמניDifficulty: קל בינוני
מנות

10

מנות
זמן עבודה

25

דקות
מתי אוכלים

75

דקות

קיש חגיגי, מרשים ומפתה שכולל בצק פריך, סלמון מעושן, אספרגוס, ועוד המון קלוריות.

חומרים

  • למלית : צרור אספרגוס ( 300 גרם )

  • 150 גרם סלמון מעושן

  • מיכל וחצי שמנת מתוקה ( 375 מ”ל )

  • 3 ביצים

  • חצי כוס עירית קצוצה

  • 150 גרם גבינת צ’דר או קשקבל מגוררת

  • מלח, פלפל שחור

  • לבצק : 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • כפית מלח

  • ¾ 1 כוסות קמח + 2 כפות

  • 1-2 כפות מים קרים

  • ביצה 1

הוראות הכנה

  • שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואת המים לפי הצורך ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
  • מעבירים למשטח עבודה מעט מקומח ולשים בעדינות עד שמתקבל כדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית ודפנות תבנית בקוטר 24 ס”מ ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
  • מחממים תנור לחום 180 מעלות. מסירים מהאספרגוס את השליש התחתון וזורקים. קולפים את גבעול האספרגוס הנותר. חותכים מהגבעול שני קטעים באורך 3 ס”מ כל אחד כך שנותר ראש הגבעול באורך כ-5 ס”מ.
  • חולטים את כל חלקי האספרגוס בסיר עם מים רותחים ומומלחים 5 דקות ומסננים. שומרים 10 ראשים ( אלה שבאורך 5 ס”מ )בצד.
  • חותכים את הסלמון לקוביות קטנות, ומפזרים אותו בתחתית התבנית. מפזרים גם את חתיכות האספרגוס ( מלבד הראשים ששמרנו ) ואת העירית.
  • מערבבים בקערה את השמנת, הביצים, הקמח, המלח והפלפל ויוצקים לתבנית. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ואופים כ-45 דקות עד להזהבה. בתיאבון !!!
שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *