קרם ברולה פשוט מאוד להכנה ועושה רושם חגיגי מאוד בפני אורחים. את שלב קרמול הסוכר נעשה בתנור הביתי. בניחוח קפה.
קרם ברולה
Course: קינוחCuisine: צרפתיDifficulty: קלמנות
8
מנותזמן עבודה
15
דקותמתי אוכלים
75
דקותקרם ברולה נימוח וקטיפתי שקל מאוד להכנה ויעשה רושם מאוד חגיגי עם אורחים.
חומרים
500 מ"ל שמנת מתוקה
חצי מקל וניל או חצי כפית תמצית וניל
3 חלמונים + ביצה שלמה
75 גרם סוכר + ציפוי
200 גרם פירות יער ( לא חובה )
הוראות הכנה
- פותחים את מקל הווניל ומוצאים את תוכנו. מחממים בסיר קטן את השמנת והגרגירים ממקל הווניל עד לסף רתיחה. מורידים מן האש.
- בקערה נפרדת טורפים את החלמונים הביצה ו-75 גרם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
- יוצקים שליש מהשמנת הרותחת על תערובת הביצים. מערבבים היטב ומחזירים את כל התערובת לסיר עם שאר השמנת. מנמיכים את הלהבה וטורפים דקה. מסננים ומצננים עד לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור על 100 מעלות, יוצקים לכלים אישיים או תבנית כלים אישיים מאלומיניום חסיני חום ואופים כשעה עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט במרכז.
- לפני ההגשה מחממים את התנור על מצב גריל. מפזרים על הקרם שכבה דקה ואחידה של סוכר. מכניסים את הקעריות לתנור ומשחימים כמה דקות עד שהסוכר מבעבע ומשחים.
- מקשטים בפירות היער ומגישים מיד. בתיאבון !!!
טיפים
- טריק לשמור על הקרם צונן בגריל הלוהט : ממלאים תבנית במי קרח. משקיעים את קערות הקרם במים ( בזהירות, שהקרם לא ירטב ) ואז מכניסים את התבנית להשחמת הסוכר. כך אפשר לאכול את הקרם טרי מבלי לקבל כוויה.