קיש חגיגי, מרשים ומפתה שמורכב מבצק פריך, אספרגוס, סלמון מעושן, גבינות ועוד המון קלוריות. מושלם לאירוח ושווה כל דקה של השקעה.
קיש אספרוגוס וסלמון מעושן
Course: מנה עיקריתCuisine: גרמניDifficulty: קל בינונימנות
10
מנותזמן עבודה
25
דקותמתי אוכלים
75
דקותקיש חגיגי, מרשים ומפתה שכולל בצק פריך, סלמון מעושן, אספרגוס, ועוד המון קלוריות.
חומרים
למלית : צרור אספרגוס ( 300 גרם )
150 גרם סלמון מעושן
מיכל וחצי שמנת מתוקה ( 375 מ”ל )
3 ביצים
חצי כוס עירית קצוצה
150 גרם גבינת צ’דר או קשקבל מגוררת
מלח, פלפל שחור
לבצק : 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
¾ 1 כוסות קמח + 2 כפות
1-2 כפות מים קרים
ביצה 1
הוראות הכנה
- שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואת המים לפי הצורך ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
- מעבירים למשטח עבודה מעט מקומח ולשים בעדינות עד שמתקבל כדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית ודפנות תבנית בקוטר 24 ס”מ ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
- מחממים תנור לחום 180 מעלות. מסירים מהאספרגוס את השליש התחתון וזורקים. קולפים את גבעול האספרגוס הנותר. חותכים מהגבעול שני קטעים באורך 3 ס”מ כל אחד כך שנותר ראש הגבעול באורך כ-5 ס”מ.
- חולטים את כל חלקי האספרגוס בסיר עם מים רותחים ומומלחים 5 דקות ומסננים. שומרים 10 ראשים ( אלה שבאורך 5 ס”מ )בצד.
- חותכים את הסלמון לקוביות קטנות, ומפזרים אותו בתחתית התבנית. מפזרים גם את חתיכות האספרגוס ( מלבד הראשים ששמרנו ) ואת העירית.
- מערבבים בקערה את השמנת, הביצים, הקמח, המלח והפלפל ויוצקים לתבנית. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ואופים כ-45 דקות עד להזהבה. בתיאבון !!!