היומולדת שלי !!! סתם תאמת שהוא היה בכלל בנובמבר ה-25, אבל אני כותב את הפוסט הזה רק עכשיו בגלל שעשיתי הפסקה קטנה מהבלוג אבל עכשיו אני חוזר לכתוב פוסטים. כל הקוראים היקרים שלי אני כל כך מצטער שלא העליתי מתכונים כל כך הרבה זמן, ראיתי באנליטיקות שלי שאלפי קוראים נכנסו מדי יום לבדוק אם יש מתכון חדש:
טוב, אז כפי שאתם יודעים עוגת יומולדת שדניאל מכין זה לא עוגת שוקולד של קרין גורן בציפוי שוקולד חלב ( למרות שהעוגה הזאת יכולה להיות הרבה יותר טובה מהרבה עוגות מורכבות ), אלא:
בסיס טורט שקדים, מוס שוקולד לבן, דיסקית מרנג, מוס פירות יער והכל מצופה במוס שוקולד מריר ופטל טרי. להגיד את האמת כל העוגת יומולדת שלי שאני מכין לכל המשפחה הם פחות או יותר אותו הדבר. ואני מכין הרבה: טריקולד, עוגת מוס שוקולד פסיפלורה, והיה לאמא יומולדת ב-20 למאי אז אני עומד לעלות גם את העוגה שלה. בסיס מרנג או בראוניז, מוס שוקולד מריר ולבן או מוס פירות ( והכי טוב גם וגם ), לרוב דיסקית מרנג בין המוסים, ואיזה צפוי שוקולד סביב הכל. כן ככה אתם יכולים לכתוב מתכונים כאלה משלכם.
הבעיה היחידה שלי בכל העוגות יומולדת האלה שאני מכין היא המוצר המקולל ג’לטין. פשוט מוסים של קצפת ושוקולד זה לא מספיק יציב כדי לעמוד ישר שחותכים את העוגה. אז כבר פעמיים ניסיתי להשתמש בג’לטין ובדיוק אותו דבר קרה. עקבתי אחרי כך ההוראות, המסתי במים קרים, נתתי לו להתקשות, המסתי במיקרו, ערבבתי עם קצת מהמוס, הוספתי לכל המוס, קיררתי ותנחשו מה? אני פותח את הרינג וכל העוגה פשוט נמסה החוצה. מה שמעודד אותי הוא שלפחות העוגה תהיה טעימה. ואז שאני מתחיל ללקק את השיש אני מגלה שבכל ביס כמעט יש חוטי ג’לטין מגעילים כאלה. אם אתם רוצים לראות במו עינכם בבקשה: כשלון של עוגה. ומאז אני פשוט נותן למוסים שלי קצת להיות רכים ולא מסתכן. אם למישהו יש טיפים בשבילי אני אהיה מאוד שמח שתכתבו לי בתגובות.
כמובן שזאת גם עוגה של שלושה ימים הכנה, אבל היא באמת טעימה רצח.
עוגת היומולדת שלי
Course: קינוחCuisine: שףDifficulty: בינוני-קשה10
פרוסות2
hoursיומיים
( מצטער )בסיס טורט שקדים, מוס שוקולד לבן, דיסקית מרנג, מוס פירות יער והכל מצופה במוס שוקולד מריר ופטל טרי. חוץ ממינוס יומיים עבודה, מה עוד אפשר לבקש?
חומרים
למרנג שקדים: 4 חלבונים
100 גרם סוכר ( 4\3 כוס )
140 גרם שקדים טחונים ( כוס וחצי )
למוס שוקולד לבן: 225 גרם שוקולד לבן
375 מ”ל שמנת מתוקה
למוס פירות יער: 300 גרם פירות יער
375 מ”ל שמנת מתוקה
למוס שוקולד מריר: 225 גרם שוקולד מריר
375 מ”ל שמנת מתוקה
לקישוט: פירות יער טריים
שוקולד לבן מגורר
קצפת
הוראות הכנה
- מקציפים את החלבונים עד שהם נוקשים, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהמרנג נעשה מבריק וחלק. מקפלים פנימה בעדינות את אבקת השקדים. משתמשים בתבנית של העוגה כדי לצייר עיגול על נייר אפייה, ויוצקים את המרנג על העיגולי הנייר על שתי תבניות . אופים אותם על טורבו במשך שעתיים על חום -110 מעלות עד שהם מתנתקים בקלות מנייר האפייה. אם אחד מוכן ואחד לא משאירים את השני עוד זמן.
- שמים בסיר קטן את השוקולד המריר ו-375 מ”ל שמנת. בסיר אחר שמים את השוקולד הלבן, ואת השמנת. מבשלים עד לסף רתיחה. מערבבים כל תערובת בנפרד עד שמתקבלת תערובת אחידה. שמים במקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף ללילה.
- מוציאים את התערובות ומקציפים כל אחת מהן בנפרד עד שנוצר מרקם מוסי. שומרים במקרר.
- טוחנים בבלנדר את פירות היער, ומקציפים את השמנת עד לקצפת. מקפלים בעדינות את המחית פירות אל הקצפת עד שנוצר מוס.
- מניחים את אחד המרנגים בתחתית התבנית. מעליו שופכים את המוס הלבן, ושמים בעדינות את הדסקית השנייה. שופכים את מוס הפירות, מנערים מעט את התבנית ומכניסים למקפיא לכמה שעות.
- מוציאים את העוגה הקפואה, מוצאים את הרינג, ומורחים את מוס השוקולד המריר סביב כל העוגה. אם תכוונים לאכול בקרוב מעבירים למקרר לכמה שעות, אם לא אפשר לשמור במקפיא עד כמה שעות לפני האכילה ואז להעביר למקרר.
- מקשטים במה שבא לכם ( ראו הערה למטה ), ומטבילים את הסכין במים רותחים על מנת שעוגה תיחתך יותר בכלות. פורסים לחתן יום ההולדת עוגה ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הערות
- כל הקישוטים שכתבתי הם ממש לא חובה, כתבתי אותם כרעיונות, אתם יכולים להשתמש במה שיש לכם בבית או באיזה שילוב שבא לכם של פירות או דברים טעימים אחרים שאתם אוהבים