פיצה ביתית

מתכון לפיצה ממש כמו באיטליה עם רוטב עגבניות מתובל וטעים להפליא שמתאים בו לבצק האוורירי המדהים הזה, וכמובן גם גבינת מוצרלה משובחת שמשלימה את החגיגה.

פיצה ביתית

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: מנה עיקריתCuisine: איטלקיDifficulty: קל בינוני
מנות

8

חתיכות
זמן עבודה

25

דקות
מתי אוכלים

110

דקות

פיצה עשירה ואוורירית ממש כמו באיטליה עם רוטב טעים וגבינה משובחת.

חומרים

  • 2 כוסת קמח

  • כוס מים

  • 15 גרם שמרים טריים

  • 3 כפות שמן זית

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות

  • מלח

  • פלפל

  • 10 עלי בזיליקום

  • שן שום כתושה

  • 3 כדורי גבינת מוצרלה פרוסים דק

  • תוספות שאוהבים : פטריות, זיתים, בצל, תרד וכו

הוראות הכנה

  • ממיסים את השמרים בחצי כוס מים חמימים. שמים בקערה גדולה את הקמח ועושים במרכז גומה גדולה.
  • יוצקים פנימה את השמרים, מפזרים מעל מעט קמח, מכסים במגבת לחה ומתפיחים חצי שעה.
  • מערבבים את הקמח והשמרים. ומוסיפים עוד חצי כוס מים ושתי כפות שמן זית. מערבבים עד שמתקבל בצק לא דביק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ולשים במרץ 5 דקות עם החלק התחתון של כפות היידים. מגלגלים לכדור בצק מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח חצי שעה
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה עגול בעובי 1 ס”מ.
  • מערבבים את רסק העגבניות, השום, כף שמן זית, מלח ופלפל. מורחים על הבצק שכבה דקה ואחידה של רוטב. מניחים את פרוסות המוצרלהואת התוספות.
  • מזלפים מעט שמו זית מלמעלה, ממליחים ומפלפלים ואופים בחום 230 מעלות 20 – 30 דקות עד ששולי הבצק שחומים. בתיאבון !!

הערות

  • ניתן להחליף את השמרים הטריים ב-6 – 7 גרם שמרים יבשים.
  • ניתן להחליף את גבינת המוצרלה ב-200 גרם גבינה צהובה מגוררת.
שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *