אתם בטח לא מאמינים לי שכמה גרגירים וזרעים מעשנים דג אבל תסמכו עלי. זה נשמע הזוי לגמרי אבל למעשה זה יותר פשוט אפילו מלטגן את הדג על מחבת. מנה שהייתם יכולים לקבל במסעדת מישלן : פילה מוסר ים, פטוצ’יני טרי, רוטב שמנת וזעפרן, ציר דגים, וגם קצת יין לבן, וואו, אין יותר טוב משמנת וזעפרן. וכמובן דג בעישון ביתי ופטוצ’יני טרי. וכמובן כל המנה הזאת.
דג מעושן ברוטב שמנת זעפרן
Course: מנה עיקריתCuisine: איטלקיDifficulty: בינוני8
מנות20
דקות40
דקותלעשן דג בבית בעזרת כמה גרגירים וזרעים ? נשמע הזוי אבל למעשה זה יותר פשוט מלטגן את הדג על מחבת. מנה שהייתה יכול לקבל במסעדת מישלן : זעפרן, דג, פסטה טובה…
חומרים
600 -700 גרם פילה בורי, דניס או מוסר
500 גרם פסטה פטוצ’יני ( רצוי טרייה )
30 גרם חמאה
כפית חוטי זעפרן
כוס יין לבן
שתי כוסות ציר דגים
500 מ”ל שמנת מתוקה
מלח
שבבי צ’ילי
עירית קצוצה
מיץ מחצי לימון
עלי פטרוזיליה או סלרי
2 כפות עלי תה שחור
כף גרגירי כוסברה
כף זרעי כמון
2 כפות הרב דה פרובנס ( תערובת עשבי תיבול מיובשים )
100 גרם צימוקים.
הוראות הכנה
- מבשלים זעפרן עם חמאה. לפני שהחמאה מזהיבה מוסיפים את היין ומבשלים עד לאידוי חצי מהיין.
- מוסיפים את ציר הדגים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
- מוסיפים את השמנת והצימוקים. מטבלים במלח וצ’ילי ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות עד שהרוטב סמיך וקטיפתי. טועמים ומשפרים טיבול.
- מרפדים כלי אידוי בעלי הפטרוזיליה או הסלרי ( לא מקש כיוון שהריח יידבק אליהם ). מסדרים בשכבה אחת את הדגים.
- מניחים את עלי התה, גרגירי הכוסברה, זרעי הכמון ועשבי התיבול בסיר או בווק ומדליקים את הלהבה. מניחים את כלי האידוי ואוטמים היטב בעזרת מכסה או נייר אלומיניום. ( לא להיבהל עם יש ריח שרוף זה סימן טוב ). ( מומלץ לעשות את שלב זה באזור פתוח ובקרבת חלון ). מעשנים 15 דקות.
- מבשלים פסטה לפי הוראות הצרכן.
- להגשה : מערבבים את הפסטה והרוטב ומניחים על צלחת מנחים מלעמלה חתיכת דג ויוצקים עליו מעט רוטב. אוכלים טרי. בתיאבון !!!