רטטוי

התראה התראה!! רק כמה חומרים ומעט זמן מפרידים בינכם לבין מנה מנחמת שתעשה לכם את הערב. טוב כבר כתבתי הרבה על הסרט רטטוי, מהסרטים האהובים עלי בכל הזמנים, גאונות אחת גדולה. מי שלא ראה שיפסיק עכשיו הכל יראה את הסרט ויחזור עוד שעה וחצי לקרוא את הפוסט. בסרט קולט קוראת למנה peasant dish, מנת איכרים פשוטי עם. אבל רמי צדק שהוא מתעקש על המנה הזאת, היא מנחמת וחמה, ובריאה ( אבל זה פחות חשוב ), וזולה, וטבעונית, ואני שונא להודות שזאת מנה טבעונית טעימה… צפו שנייה בעוד קטע מרטטוי:

זה באמת פחות או יותר מה שמרגישים שאוכלים את המנה הזאת. טוב אז בעיקרון זה המנה: פרוסות של חצילים עגבניות וקישואים מעל רוטב עגבניות וירקות בתנור. די פשוט אה? עובדה מעניינת: אני מפרסם את הפוסט הזה ב-0:36 בלילה/בוקר במקום לעשות עבודה בספרות. דפנה עומדת לרצוח אותי מחר. תגידו אם השעה 0:00 אתם אומרים לילה או בוקר?

ועכשיו החלק האהוב עלי: להיות יצירתי. בעיני המנה הזאת זה רק דוגמא לטכניקה, אבל האפשרויות כמעט אינסופויות. אפשר לעשות רטטוי פטריות שונות ברוטב שמנת ויין לבן. אפשר לעשות תפוחי אדמה נקניק וחזה אווז מעושן ברוטב בצל ושמנת ( תסלחו לי על הכשרות ). אופציה אחרת יכולה להיות גרסה מתוקה של תפוחים בחמאה סוכר וקינמון. אולי גם אפשר לעשות ברוקולי כרובית ופלפלים קלויים. פשוט תחשבו על ירקות שאתם אוהבים לאכול, על תבלינים, על איזה רוטב ותעשו ממנו רטטוי.

אני יגלה לכם סוד: גם אני לא באמת סידרתי ירק ירק כדי שזה יראה מושלם, אפשר לעשות שורה שורה של ירקות או כמה כמה, כי אני יודע שלא כולם עכשיו יכולים לקחת חצי שעה חופש מהחיים, וגם מי שכן יכול להיות שהוא מאוד עצלן. מי שממש עצלן גם יכול לחתוך את הירקות לקוביות ולזרוק אותם ברוטב ולתנור, אבל בואו זה לא עוגת 7 שכבות. לדעתי זה דווקא די תרפיה כזה הקטע של לבנות פרוסה פרוסה אז אם אתם פנויים לקחת חצי שעה חופש מהחיים אני ממליץ בחום.

רטטוי

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: ראשונהCuisine: צרפתיDifficulty: קל
מנות

8

מנות
זמן עבודה

30

דקות
מתי אוכלים

120

דקות

מנה צרפתית כפרית ומנחמת של חצילים קישואים ועגבניות ברוטב של עצמם. אני שונא להודות בזה, אבל זה טבעוני וזה טעים…

חומרים

  • 2 חצילים בינוניים

  • 6 עגבניות קשות

  • 4 קישואים קטנים

  • 2 כפות שמן זית

  • בצל 1

  • גמבה אדומה

  • גמבה צהובה

  • 4 שיני שום

  • מלח ופלפל

  • כף טימין טרי

  • 600 גרם עגבניות מרוסקות

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים במנדולינה ( אם אין אז בסכין דק דק ) את החצילים הקישואים והעגבניות. חותכים את הבצל והגמבות לקוביות.
  • מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, הגמבות, ורבע מהקישואים החצילים והעגבניות החתוכות. מטגנים כרבע שעה, מטבלים בטימין המלח והפלפל, ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים עוד כמה דקות ומורידים מהאש. טוחנים במעבד מזון.
  • אם התבנית גדולה מספיק כדי להכיל את כל הירקות בשכבה אחת שמים את כל רוטב בתחתית, אם לא שמים חצי מהרוטב.
  • מסדרים את הירקות בדפוסים חתיכה חתיכה, לדוגמא עגבניה, חציל, קישוא, ומסדרים שכבה שלמה. אם נשארו ירקות שמים את החצי השני של הרוטב ומסדרים שכבה שנייה.
  • שמים נייר אפייה מעל הרטטוי ואופים 40 דקות. מוציאים את הנייר ואופים עוד 20 דקות. ובתאבון אנשים!!

שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *