יש המון צבעים וסגנונות לקארי כגון צהוב ( שהוא הודי ), ירוק ( שהוא התאילנדי ) ואפילו אדום אבל הסוג האהוב עלי הוא הקארי הירוק התאילנדי, סמיך, קטיפתי ועשיר. מורכב מעוף, ברוקולי, בצל, חלב קוקוס וקצת ג’ינג’ר.
קארי
Course: מנה עיקריתCuisine: תאילנדיDifficulty: בינונימנות
8
מנותזמן עבודה
30
דקותמתי אוכלים
60
דקותקארי סמיך וקטיפתי בתוספת עוף וברוקולי שמקפיצים את המנה.
חומרים
4 כרעיים ( עם הרגליים )
800 מ”ל חלב קוקוס
בצל 1
350 גרם ברוקולי
קוביית ג’ינג’ר
מלח
פלפל
4 כפות רוטב קארי ירוק
שתי כפות שמן
הוראות הכנה
- חותכים את העוף ( ראו בסרטון מתחת המתכון ) מורידים חתיכות עור מיותרות ואיברים פנימיים ( הפיחסה האדום ).
- מקלפים בצל וחותכים גס. מקלפים גם את הג’ינג’ר וקוצצים דק.
- מחממים סיר כבד ושמן, מטגנים את העוף בשכבה אחת על הצד של העור עד שמזהיב ונעשה קריספי. שמים בצד. מטגנים בצל וג’ינג’ר עד שמזהיבים ומוסיפים את העוף, הברוקולי, חלב הקוקוס והתבלינים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את ומבשלים 30 דקות. מומלץ לאכול עם אורז. בתיאבון !!