מתכון לפיצה ממש כמו באיטליה עם רוטב עגבניות מתובל וטעים להפליא שמתאים בו לבצק האוורירי המדהים הזה, וכמובן גם גבינת מוצרלה משובחת שמשלימה את החגיגה.
פיצה ביתית
Course: מנה עיקריתCuisine: איטלקיDifficulty: קל בינונימנות
8
חתיכותזמן עבודה
25
דקותמתי אוכלים
110
דקותפיצה עשירה ואוורירית ממש כמו באיטליה עם רוטב טעים וגבינה משובחת.
חומרים
2 כוסת קמח
כוס מים
15 גרם שמרים טריים
3 כפות שמן זית
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל
10 עלי בזיליקום
שן שום כתושה
3 כדורי גבינת מוצרלה פרוסים דק
תוספות שאוהבים : פטריות, זיתים, בצל, תרד וכו
הוראות הכנה
- ממיסים את השמרים בחצי כוס מים חמימים. שמים בקערה גדולה את הקמח ועושים במרכז גומה גדולה.
- יוצקים פנימה את השמרים, מפזרים מעל מעט קמח, מכסים במגבת לחה ומתפיחים חצי שעה.
- מערבבים את הקמח והשמרים. ומוסיפים עוד חצי כוס מים ושתי כפות שמן זית. מערבבים עד שמתקבל בצק לא דביק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ולשים במרץ 5 דקות עם החלק התחתון של כפות היידים. מגלגלים לכדור בצק מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח חצי שעה
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה עגול בעובי 1 ס”מ.
- מערבבים את רסק העגבניות, השום, כף שמן זית, מלח ופלפל. מורחים על הבצק שכבה דקה ואחידה של רוטב. מניחים את פרוסות המוצרלהואת התוספות.
- מזלפים מעט שמו זית מלמעלה, ממליחים ומפלפלים ואופים בחום 230 מעלות 20 – 30 דקות עד ששולי הבצק שחומים. בתיאבון !!
הערות
- ניתן להחליף את השמרים הטריים ב-6 – 7 גרם שמרים יבשים.
- ניתן להחליף את גבינת המוצרלה ב-200 גרם גבינה צהובה מגוררת.