עוגה עם בסיס עוגיות ואגוזים קראנצ’י, קרם גבינה ושוקלד לבן אוורירי וציפוי שוקולד מריר. החסרון היחיד שצריך להתאפק לילה שלם…
עוגת גבינה ושוקולד לבן
Course: קינוחCuisine: צרפתיDifficulty: קל בינונימנות
8
מנותזמן עבודה
20
דקותמתי אוכלים
14
שעותעוגה עם בסיס עוגיות קראנצ’י, קרם גבינה אוורירי וציפוי שוקולד מריר. החסרון היחיד שצריך להתאפק לילה שלם…
חומרים
150 גרם עוגיות שוקולד צ’יפס
2 כפות קקאו
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם חמאה מומסת
750 גרם גבינה לבנה
חצי כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות ברנדי או וויסקי
1 כף קורנפלור
250 גרם שוקולד לבן
150 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
כפית אבת קפה נמס
הוראות הכנה
- טוחנים בקערה את העוגיות, האגוזים והקקאו גס. מערבבים פנימה חמאה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים היטב לתחתית תבנית בקוטר 24 ס”מ ומקפיאים 15 דקות.
- מחממים תנור לחום 160 מעלות. שמים במערבל את הגבינה והסוכר ומקציפים דקה על מהירות נמוכה. מוסיפים את הביצים, הקורנפלור ואת הברנדי ומקציפים עוד חצי דקה.
- ממיסים שוקולד לבן במיקרו וטורפים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים לתבנית ואופים 50 דקות. מצננים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
- למחרת : ממיסים שוקולד מריר, חמאה וקפה בסיר. מצננים מעט, יוצקים על העוגה ומטים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל העוגה. מכניסים למקרר למשך שעה.
- טובלים סכין חדה במים רותחים ופורסים את העוגה. אפשר להגיש עם פירות יער. בתיאבון !!!