טוב מן הסתם אני לא עומד לפרסם מתכון לא טעים בבלוג הזה, אז היום אין לי כוח לכתוב לכם פתיחה למה כדי לכם להמשיך לקרוא ולהכין את מה שאני לא כותב עליו עכשיו ופשוט יגיד לכם מראש: המתכון טעים תמשיכו לקרוא. בכל זאת נראה לי אתם רוצים לדעת מה אתם קוראים אז ככה פחות או יותר המתכון הולך:
- מכינים בצק פריך ( קמח והרבה חמאה ) ומשטחים אותו לתבנית
- מקלפים, חותכים ומכניסים את החצילים לתנור
- שמים את החצילים על הבצק ומוסיפים כל מני goodies שכוללים: גבינת מוצרלה וקשקבל, עגבניות מיובשות, עשבי הטיבול האהובים עליכם שיכולים להיות בערך כל מה שמתחשק לכם.
- כמובן שצריך להוסיף עוד קצת שומן ולשפוך על הכל תערובת שמנת וביצים
- אופים 45 דקות וזהו יצאתם עם טארט חצילים ים תיכוני וטעים לכל שעה ביום, לכל אורח, כמנה ראשונה עיקרית, מבחינתי גם קינוח ( אבל לא אם יש עוגה במקרר שאני הכנתי כי הם נזללות מהר ).
טוב אני יגלה לכם משהו ( באתי להגיד סוד אבל זה לא סוד ): מסתבר שלכתוב הרבה תוכן זה גורם לגוגל להמליץ על הבלוג שלי יותר. אבל הבעיה היא שאני תמיד כותב ומכין איזה מתכון טעים שאני רוצה לעלות ואז אני נתקע שנה על לכתוב תוכן לפוסט ( יש לי כבר לפחות עשר כאלה ). אפילו כל הקישקוש הזה זה בעיקר כדי שיהיה יותר ארוך, אבל גם כי אני אוהב לספר “לכם” על הרבה דברים. היה יכול להיות מגניב אם אשכרה הייתי כותב לאנשים, והייתי יכול לכתוב “לכם” בלי גרשיים ( אנחה.. )
למקרה שלא שמתם לב אני אצהיר על כמה חידושים בבלוג. דבר ראשון טופס הצעת המתכונים!! מעכשיו אם “לכם” יש מתכון ממש טעים שאתם כבר מתים שאנשים אחרים יאכלו אתם יכולים לכתוב לי אותו ממש כאן ואני די בטוח אפרסם אותו, טוב כי אין לי מי יודע מה ביקוש. דבר שני אני גאה להודיע שזה אהיה הפוסט הראשון שיפורסם באימייל לקהל הרחב!! יש לי כבר 10 נרשמים שכוללים אותי ואת מתן, אבא ואמא, חמש חברים שלי ( ארבע שונים כי אחד בשם דודו נרשם בשתי אימיילים שונים ) ואפילו בן אדם אחד שאני לא מכיר!!!!!!!!!!!!!! בקיצור עכשיו כל פעם שאני מפרסם פוסט הנרשמים שלי יקבלו אימייל, ויוכלו לבוא לקרוא. מי שעדיין לא רשום מוזמן להירשם בסוף כל מתכון איפה שכתוב הירשם לאתר ויש את התמונה של הדג. אם זה עושה לכם חשק אני גם עובד על עוד כמה דברים במיוחד לנרשמים כמו המתכונים האהובים עלי, כל מיני כשלונות ובסגנון. אז תעשו טובה ותירשמו כי זה לא יעשה לכם שום רע, וזה מאוד ישמח אותי, ומקסימום זה יהיה לכם יותר מדי תבטלו ותיכנסו לאתר מדי פעם בלי קשר.
נראה שכתבתי מספיק תוכן כדי שמה שלא יהיה אז עכשיו נשאר לכם לפנק את עצמכם בקצת טארט חצילים!! YAH BABY!! אה ואם אתם מקבלים מייל לגבי פוסט של עבודה שלי בספרות אני מצטער, ניסיתי לבטל את זה…
טארט חצילים עשבי טיבול ומוצרלה
Course: מנה עיקריתCuisine: ים תיכוניDifficulty: קל-בינוני8
מנות40
minutes1
hour30
minutesטארט חצילים ים תיכוני עם עשבי טיבול, עגבניות מיובשות ומוצרלה טרייה.
חומרים
לבצק: 3/4 1 כוס קמח
150 גרם חמאה
חלמון 1
חצי כפית מלח
2 כפות מים קרים
למילוי: 2 חצילים בינוניים
חצי כוס עשבי טיבול קצוצים ( ראו הערות למטה )
3 כפות עגבניות מיובשות
250 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם קשקבל מגוררת
כוס שמנת
2 ביצים
2 כפות קמח
חצי כפית מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה
- שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומפעילים בפולסים עד שהתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק אחיד.
- משטחים את הבצק אל תחתית ודפנות התבנית ושמים במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות עגולות, מניחים על התבנית ומכניסים לתנור לכ-15 דקות, עד שהחצילים זהובים ( תשאירו את התנור דולק ).
- מוצאים את התבנית ומסדרים על הבצק שכבה של חצילים, את גבינת המוצרלה ועוד שכבה של חצילים. מפזרים מעל את עשבי הטיבול, העגבניות המיובשות וגבינת הקשקבל.
- טורפים בקערה את הביצים, שמנת, קמח, מלח ופלפל ויוצקים לתבנית. אופים כ-45 דקות עד שהטארט מזהיב. פורסים ובתאבון!!!!!!!!!!
הערות
- למי שאין מעבד מזון אפשר לעבד את הבצק בידיים כמו שכתוב למעלה.
- האמת היא שעדיין לא ניסיתי לאפות את החצילים בתנור, רק טיגנתי אותם בשמן עמוק, אבל הם ספגו המון שמן אז לדעתי האפייה עדיפה. תכתבו בתגובות אם הזמנים שכתבתי לא מדויקים (הלוואי שמישהו אפילו היה קורא את הפוסט הזה ).
אהבתי מאוד את הפשטידה! תכין אותה עוד!
值得一試的美味 – בתרגום זה אומר: מעדן ששווה לנסות!!