פשטידת בידוד

2 שכבות בצק עלים ובינהם בשר טחון, גזר, ותפוחי אדמה רכים ונימוחים. את הפשטידה הזאת אפשר לשמור שנים במקפיא והיא לעולם לא תיגמר. תוכלו לספר לנכדים שלכם שבזמן מלחמת הקורונה אכלתם פשטידת בידוד ושעם אי פעם תהיה מגפה עולמית ולא תוכלו לצאת מהבית, זה עדיף על קציצות חובזה !!!

פשטידת בידוד

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: מנה עיקריתCuisine: גרמניDifficulty: בינוני קל
מנות

25

חתיכות
זמן עבודה

40

דקות
מתי אוכלים

120

דקות

2 שכבות בצק עלים ובינהם בשר טחון, גזר, ותפוחי אדמה רכים ונימוחים.

חומרים

  • חצי ק”ג גזר קלוף וחתוך לקוביות

  • חבילת בצק עלים

  • מלח ופלפל

  • שליש כוס שמן זית

  • בצל גדול קצוץ

  • 4 ביצים

  • חצי ק”ג בשר טחון

  • ק”ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

הוראות הכנה

  • מחממים שמן ומטגנים בצל בסיר גדול, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שכל הבשר משחים.
  • מוסיפים את תפוחי אדמה והגזר ומבשלים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים
  • מוסיפים את הביצים ואת התבלינים.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על תבנית תנור.
  • מוסיפים את התערובת בצורה אחידה ומכסים בשארית הבצק.
  • מורחים ביצה על הבצק ומסמנים בסכין ריבועים.
  • אופים כשעה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות בתחתית התנור.
  • הכניסו למקפיא לעת הצורך. בתיאבון !!!

הערות

  • ניתן להחליף את בשר הבקר בבשר עוף והודו טחון

שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *