ברצינות, אין יותר טוב מזה. אגסים רכים ונימוחים שנאפו בתנור, רוטב קרמל סמיך ומתוק ולסיום כמה אגוזים קצוצים מלמעלה. קינוח שכולם אוהבים ובצדק. הרוטב הזה הוא כנראה רוטב הקרמל הכי טוב שתטעמו בחיים שלכם. והכל בקלי קלות.
אגסים אפויים
Course: קינוחCuisine: צרפתיDifficulty: קלמנות
16
חצאיםזמן עבודה
15
דקותמתי אוכלים
40
דקותאגס רך ונימוח, רוטב קרמל סמיך ומתוק…
חומרים
8 אגסים גדולים
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום כהה ( 120 גרם )
מלח
חצי כוס שמנת מתוקה ( 120 מ”ל )
2 כפות ויסקי או רום
אגוזי מלך קצוצים גס
הוראות הכנה
- חוצים את האגסים לגובה. מוצאים את הליבה והגרעינים.
- ממיסים חמאה במחבת או תבנית חסינת אש בקוטר 20 ס”מ. מערבבים פנימה את הסוכר והמלח.
- מסדרים את האגסים בשכבה אחת שהחתך כלפי מטה. מרטיבים את האגסים בסוכר שבמחבת.
- מחממים את התנור לחום 180 מעלות ואופים 20 דקות עד שהאגבים רכים. במהלך האפייה יוצקים מהסוכר שבתבנית.
- מעבירים את האגסים לצלחות אישיות. מוסיפים למחבת את השמנת והרום או וויסקי ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
- יוצקים את הרוטב על האגסים, מפזרים מעל אגוזים ומגישים מיד. בתיאבון !!!