כולם מכירים פסטה ברוטב שמנת פטריות אבל לא נראה לי ששמעתם על רוטב שמנת פטריות סלמון. סלמון מעושן מוסיף רעננות וטעם. מנה קלה להכנה ומספקת כל פעם מחדש.
פסטה שמנת, פטריות, סלמון
Course: מנה עיקריתCuisine: איטלקיDifficulty: קלמנות
6
מנותזמן עבודה
15
דקותמתי אוכלים
30
דקותכולם מכירים רוטב שמנת פטריות אבל לא נראה לי ששמעתם על שמנת פטריות סלמון, הסלמון מוסיף רעננות וטעם. מנה קלה להכנה ומספקת כל פעם מחדש.
חומרים
בצל בינוני
250 גרם פטריות שמפיניון
כ-75 גרם סלמון מעושן
250 מ”ל שמנת מתוקה
רבע כוס יין לבן
מלח
פלפל
אגוז מוסקט טחון
חמאה
500 גרם פסטה
גבינת פרמז’ן מגוררת
הוראות הכנה
- מקלפים וחותכים את הבצל לקוביות. חותכים את רגל הפטריה, חוצים אותה לשניים וחותכים גם את הפטריות לקוביות ( משתמשים גם ברגל ). חותכים את הסלמון לקוביות דקות.
- ממיסים במחבת בינונית מעט חמאה ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מפרישות נוזלים ומצטמצמות.
- מוסיפים את הסלמון, מטגנים דקה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את השמנת. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את היין. מוסיפים את התבלינים ומבשלים 10 דקות. טועמים ומשפרים תיבול.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות הצרכן, מסננים ומערבבים יחד עם הרוטב. מגישים בתוספת גבינה מגוררת מלמעלה. בתיאבון !!
הערות
- הסוד ברטבי שמנת הוא לשכוח מהקלוריות. חשוב שהשמנת תהיה מעל 30 אחוז שומן !!! מתי העולם יבין ?!