הדבר הכי מוזר לדעתי שבן אדם יכול לעשות הוא לאהוב שוקולד לבן לא לאהוב שוקולד מריר. באמת, איך אפשר ? המוס הזה כל כך טעים, אוורירי, מספק וקל להכנה. ואפילו יש לו הוראות אכילה.
מוס שוקולד
Course: קינוחCuisine: צרפתיDifficulty: קלמספר מנות
6
מנותזמן עבודה
15
דקותמתי אוכלים
2 ורבע
שעותמוס שוקולד אוורירי ונימוח שפשוט כיף לאכול
חומרים
250 גרם שוקולד מריר ( כמה שיותר איכותי יותר טוב )
30 גרם חמאה
4 ביצים
רבע כוס סוכר ( 50 גרם )
שני שליש כוס מים ( 160 מ”ל )
הוראות הכנה
- ממיסים במיקרו שוקולד מים וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים.
- מקציפים חלבונים עד שנוצרות גבעות רכות. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- מקפלים בעדינות את הקצף לשוקולד.
- מחלקים את המוס לקעריות הגשה ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. מגישים קר. בתיאבון !!!
הוראות אכילה
- לוקחים בכפית קטנה ונעימה בפה מעט מוס. מכניסים לפה בעזרת הלשון ומשחקים עם המוס בתוך הפה. עושים פרצופים מטומטמים של תענוג. אוכלים את המוס לאט לאט ביס אחר ביס. בתיאבון ! ( זהירות ממכר ).