2 שכבות בצק עלים ובינהם בשר טחון, גזר, ותפוחי אדמה רכים ונימוחים. את הפשטידה הזאת אפשר לשמור שנים במקפיא והיא לעולם לא תיגמר. תוכלו לספר לנכדים שלכם שבזמן מלחמת הקורונה אכלתם פשטידת בידוד ושעם אי פעם תהיה מגפה עולמית ולא תוכלו לצאת מהבית, זה עדיף על קציצות חובזה !!!
פשטידת בידוד
Course: מנה עיקריתCuisine: גרמניDifficulty: בינוני קלמנות
25
חתיכותזמן עבודה
40
דקותמתי אוכלים
120
דקות2 שכבות בצק עלים ובינהם בשר טחון, גזר, ותפוחי אדמה רכים ונימוחים.
חומרים
חצי ק”ג גזר קלוף וחתוך לקוביות
חבילת בצק עלים
מלח ופלפל
שליש כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ
4 ביצים
חצי ק”ג בשר טחון
ק”ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
הוראות הכנה
- מחממים שמן ומטגנים בצל בסיר גדול, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שכל הבשר משחים.
- מוסיפים את תפוחי אדמה והגזר ומבשלים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים
- מוסיפים את הביצים ואת התבלינים.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על תבנית תנור.
- מוסיפים את התערובת בצורה אחידה ומכסים בשארית הבצק.
- מורחים ביצה על הבצק ומסמנים בסכין ריבועים.
- אופים כשעה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות בתחתית התנור.
- הכניסו למקפיא לעת הצורך. בתיאבון !!!
הערות
- ניתן להחליף את בשר הבקר בבשר עוף והודו טחון