מרק ארטישוק ירושלמי

מרק סמיך, קטיפתי ועשיר שגורם להרגיש במסעדת מישלן. מסתבר שארטישוק ירושלמי הוא יותר מסתם ירק שאף אחד לא מכיר.

מרק ארטישוק ירושלמי

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: מנה ראשונהCuisine: ישראלי / שףDifficulty: קל
מנות

8

מנות
זמן עבודה

20

דקות
מתי אוכלים

60

דקות

מרק קטיפתי ועשיר שגורם להרגיש במסעדת מישלן.

חומרים

  • 80 גרם חמאה

  • 3 כפות שמן זית

  • כרישה 1

  • בצל 1 גדול

  • 4 שיני שום כתושות

  • 600 גרם ארטישוק ירושלמי

  • 2 עגבניות קלופות מקופסת שימורים נקיות מגרעינים

  • מלח

  • פלפל

  • 5 כוסות מרק עוף צח

  • מיכל שמנת מתוקה

הוראות הכנה

  • קוצצים את הכרישה, הבצל והעגבניות דק. קולפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים אותו.
  • ממיסים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל והשום ומאדים 5 דקות.
  • מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל ומאדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המרק, מכסים ומביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.
  • טוחנים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, טועמים ומשפרים טיבול. מגישים חם עם לחם טרי. בתיאבון !!
שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *