מרק סמיך, קטיפתי ועשיר שגורם להרגיש במסעדת מישלן. מסתבר שארטישוק ירושלמי הוא יותר מסתם ירק שאף אחד לא מכיר.
מרק ארטישוק ירושלמי
Course: מנה ראשונהCuisine: ישראלי / שףDifficulty: קלמנות
8
מנותזמן עבודה
20
דקותמתי אוכלים
60
דקותמרק קטיפתי ועשיר שגורם להרגיש במסעדת מישלן.
חומרים
80 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
כרישה 1
בצל 1 גדול
4 שיני שום כתושות
600 גרם ארטישוק ירושלמי
2 עגבניות קלופות מקופסת שימורים נקיות מגרעינים
מלח
פלפל
5 כוסות מרק עוף צח
מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה
- קוצצים את הכרישה, הבצל והעגבניות דק. קולפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים אותו.
- ממיסים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל והשום ומאדים 5 דקות.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל ומאדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המרק, מכסים ומביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.
- טוחנים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, טועמים ומשפרים טיבול. מגישים חם עם לחם טרי. בתיאבון !!