בזמן שאתם שוב זרקתם תפוחי אדמה לתנור הצרפתים הביאו את תפוחי האדמה לאמנות. קבלו את גארטן : מאפה סמיך וקטיפתי של תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה ( לשוברי דיאטה ) !! אחד כזה לארוחת ערב בהחלט יעשה לכם את הערב.
גראטן
Course: מנה עיקריתCuisine: צרפתיDifficulty: קלמנות
8
מנותזמן עבודה
30
דקותמתי אוכלים
105
דקותבזמן שאתם שוב זרקתם תפוחי אדמה לתנור הצרפתים הביאו את תפוחי האדמה לאמנות. קבלו את גארטן : מאפה סמיך וקטיפתי של תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה ( לשוברי דיאטה ) !!
חומרים
קילו תפוחי אדמה
שן שום חצויה
כוס וחצי שמנת מתוקה
כוס חלב
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית וחצי מלח
פלפל שחור
כוס גבינת גרויאר מגורדת ( או כל גבינה צהובה אחרת )
הוראות הכנה
- מחממים תנור על 180 מעלות. משפשפים תבנית מלבנית בינונית בשן השום החצויה.
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים דק דק ( רצוי בעזרת מנדולינה או מעבד מזון ). שומרים בקערה גדולה.
- מחממים בסיר קטן את השמנת, החלב, אגוז המוסקט והמלח ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את הפלפל, מערבבים ומורידים מן האש.
- שופכים את תערובת השמנת לקערת תפוחי האדמה. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים עד שכל הפרוסות מוצפות בשמנת.
- מעבירים לתבנית ומשטחים. מפזרים את הגבינה בצורה אחידה ואופים כ-75 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. אם השכבה העליונה משחימה מדי מכסים בנייר כסף. בתיאבון !!!