גראטן

בזמן שאתם שוב זרקתם תפוחי אדמה לתנור הצרפתים הביאו את תפוחי האדמה לאמנות. קבלו את גארטן : מאפה סמיך וקטיפתי של תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה ( לשוברי דיאטה ) !! אחד כזה לארוחת ערב בהחלט יעשה לכם את הערב.

גראטן

Recipe by דניאל וילנצ'יקCourse: מנה עיקריתCuisine: צרפתיDifficulty: קל
מנות

8

מנות
זמן עבודה

30

דקות
מתי אוכלים

105

דקות

בזמן שאתם שוב זרקתם תפוחי אדמה לתנור הצרפתים הביאו את תפוחי האדמה לאמנות. קבלו את גארטן : מאפה סמיך וקטיפתי של תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה ( לשוברי דיאטה ) !!

חומרים

  • קילו תפוחי אדמה

  • שן שום חצויה

  • כוס וחצי שמנת מתוקה

  • כוס חלב

  • רבע כפית אגוז מוסקט טחון

  • כפית וחצי מלח

  • פלפל שחור

  • כוס גבינת גרויאר מגורדת ( או כל גבינה צהובה אחרת )

הוראות הכנה

  • מחממים תנור על 180 מעלות. משפשפים תבנית מלבנית בינונית בשן השום החצויה.
  • מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים דק דק ( רצוי בעזרת מנדולינה או מעבד מזון ). שומרים בקערה גדולה.
  • מחממים בסיר קטן את השמנת, החלב, אגוז המוסקט והמלח ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את הפלפל, מערבבים ומורידים מן האש.
  • שופכים את תערובת השמנת לקערת תפוחי האדמה. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים עד שכל הפרוסות מוצפות בשמנת.
  • מעבירים לתבנית ומשטחים. מפזרים את הגבינה בצורה אחידה ואופים כ-75 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. אם השכבה העליונה משחימה מדי מכסים בנייר כסף. בתיאבון !!!
שתפו עם העולם !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *