טוב, אין כל כך מה לראות כאן.
רק המנה הכי מושחטת וטעימה שאכלתם בחיים שלכם !! אני לא איזה גאון באוכל איטלקי, אבל אני יודע מה זה אוכל טעים. ואני יודע שהכדורי ריזוטו, הקריספים, מושחטים ומלאי גבינה האלה טעימים. לכם זה בטח מזכיר כדורי פירה, אז קבלו את השדרוג האיטלקי האולטימטיבי : הארנצ’יני !! כדורי ריזוטו ( כמובן שדוחסים גם איזה קוביית חמאה ופקורינו ), מצופים פירורי לחם קריספים וכדור בייבי מוצרלה קטן במרכז העניינים, שממיס לך את כל הפה. אם אתם עכשיו מול התמונה הזאת והבטן שלכם מתחילה לקרקר אז סימן אתם קולטים אותי. ביס אחד מאלה ישנה לכם את החיים.
אז מכינים אותם ככה :
- מטגנים קצת שום ומלח במחבת, ומוסיפים את הריזוטו שיתחממם לו קצת.
- עכשיו מוסיפים בהדרגה את היין הלבן. בשלב הזה אני מציע פשוט לעצום עיניים, לעמוד מעל המחבת ולהריח את הריח הטוב מהיין, להקשיב לו מתאדה ולהנות מהחיים.
- אחרי שגמרנו, מוסיפים ציר מרק ומניחים לריזוטו שלנו להתבשל קצת.
- וכמובן שגם נדחוס איזה קוביית חמאה וקצת פקורינו מגורדת.
- עכשיו מגיע השלב להפוך אותם לארנצ’יני. לוקחים קצת ריזוטו ודוחסים אותו לכדור. עכשיו נדחוף פנימה כדור בייבי מוצרלה קטן, ונסגור את הכדור שלנו.
- ועכשיו ממש כמו שניצל נשים לנו בקערות קמח, ביצה ופירורי לחם, ונעביר את הכדורים שלנו בכל תחנה.
- נחמם שמן עמוק, ונטגן את הכדורים עד שהם מזהיבים ועושים אותכם רעבים למות.
לפני טיגון :
ואחרי :
אה, ובבקשה בבקשה, תוכלו אותם ישר מהמחבת !!
ארנצ’יני
Course: מנה ראשונהCuisine: איטלקיDifficulty: בינוני16
כדורים60
דקות75
דקותהמנה הזו כנראה תהיה מהמנות מכי מושחתות וטעימות שתוכלו בחיים. כדור ריזוטו קריספי שמן היישר מהמחבת… ארנצ’ני זה החיים.
חומרים
חצי כוס יין לבן
כוס וחצי ציר ירקות או מרק עוף
50 גרם חמאה
50 גרם פקורינו מגורדת
כ- 16 כדורי בייבי מוצרלה
קמח
פירורי לחם
ביצה
שמן לטיגון עמוק
חצי כפית מלח
250 גרם אורז עגול ( ארבוריו מומלץ )
שני שיני שום קלופות ופרוסות
כף שמן זית
הוראות הכנה
- מטגנים בסיר בינוני שום ומלח בשמן זית. מוסיפים את האורז לטיגון קל עד שמתחמם.
- מוסיפים את היין, מבשלים עד אידוי ונוסיפים את הציר או המרק.
- מבשלים 18 דקות .
- מערבבים פנימה חמאה ופקורינו ומצננים.
- כאשר הריזוטו קר מגלגלים את הריזוטו לכדורים במשקל כ-40 גרם. דוחפים פנימה כדור מוצרלה.
- מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם ( ממש כמו בשניצל ) ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מומלץ לאכול טרי וחם, בתיאבון !!!