פרגית עסיסית במרינדת חרדל ודבש טעימה להפליא, בפיתה עם ירקות ועשבים טריים וטעימים. בצל, טחינה, פטרוזיליה, עגבניות, מלפפונים חמוצים, קמצוץ מיץ לימון וניטופי עמבה לסיום. המנה המושלמת ליום העצמאות.
פרגיות בדבש וחרדל
Course: מנה עיקריתCuisine: ישראליDifficulty: קלמנות
4
מנותזמן עבודה
20
דקותמתי אוכלים
כ4 וחצי
שעותפרגית עסיסית במרינדה טעימה, בפיתה עם ירקות טריים וטעימים. המנה המושלמת ליום העצמאות.
חומרים
חצי קילו פרגיות עוף
למשרה : 2 כפות שמן זית
2 כפות דבש
כפית חרדל דיז’ון
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק
פלפל שחור
להגשה : 2 פיתות טריות
חצי בצל סגול
2 כפות טחינה גולמית
חופן פטרוזיליה
עגבנייה 1
3 מלפפונים חמוצים
מיץ מחצי לימון
כף עמבה
הוראות הכנה
- מערבבים את חומרי המשרה ומוסיפים את הפרגיות. מערבבים היטב בעזרת הידיים, מכסים בניילון נצמד ומשרים לפחות 4 שעות.
- צולים כ-5 דקות מכל צד על ברביקיו, פלנצ’ה או מחבת פסים, עד להזהבה והשחמה.
- להגשה : חוצים את הפיתות לשניים. מערבבים את הטחינה עם חצי ממיץ הלימון, וכ-2 כפות מים עד שהטחינה מעט סמיכה. קוצצים פטרוזיליה דק ומוסיפים חצי ממנה לטחינה. מתבלים במלח ופלפל ומשפרים טיבול.
- מורחים את הפיתות בטחינה ועמבה. פורסים דק את הבצל ומפזרים מעט בפיתה. פורסים גם את העגבניות ואת החמוצים ומוסיפים לפיתה. מוסיפים כמה פרגיות, מזלפים בשארית מיץ הלימון והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים מיד.
- בתיאבון !!!!