כולם מכירים את הסלט היווני הקלאסי של עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, חסה, זיתי קלמטה, וגבינת פטה. סלט שמספק כל פעם מחדש.
סלט יווני
Course: מנה ראשונהCuisine: יווניDifficulty: קלמנות
6
מנותזמן עבודה
15
דקותמתי אוכלים
15
דקותסלט יווני טעים עם גבינה וזיתים שמספק כל פעם מחדש.
חומרים
4 עגבניות גדולות
2 מלפפונים גדולים
200 גרם גבינת פטה
100 גרם זיתי כלמטה
בצל סגול 1 בינוני
4 עלי חסה
כפית אורגנו מיובש
5 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בין יין אדום
מלח
פלפל
הוראות הכנה
- חותכים את העגבניות לשמיניות וחוצים לרוחב, את המלפפונים לקוביות ופורסים את הבצל. מעבירים לקעררה.
- קורעים את החסה גס ומעבירים לקערה. מערבבים בקערה נפרדת שמן זית, חומץ בין יין אדום, מלח ופלפל ומערבבים יחד עם הירקות.
- מעבירים לקערת הגשה ואוכלים טרי. בתיאבון !!!
הערות
- ניתן להוסיף מעט צלפים