מרק בצל צרפתי קלאסי הכי צרפתי שאפשר : בצל מתקתק, ציר עשיר, יין לבן ולסיום מוקרם בתנור עם באגט וגבינה. אוכל צרפתי…
מרק בצל
Course: מנה ראשונהCuisine: צרפתיDifficulty: בינוני קלמספר מנות
15
קערותזמן עבודה
20
דקותמתי אוכלים
75
דקותמרק הכי צרפתי שאפשר : בצל מתקתק, ציר עשיר, יין לבן ולסיום מוקרם בתנור עם באגט וגבינה. אוכל צרפתי…
חומרים
80 גרם חמאה
3 כפות שמן
10 בצלים בינוניים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט טחון
3 כפות קמח
כוס יין לבן
10 כוסות מרק צח או מים
באגט
150 גרם גבינת אמנטל, מגורר
הוראות הכנה
- מקלפים את הבצל ופורסים אותו דק.
- ממיסים חמאה ושמן בסיר עמוק ומטגנים בצל עד שנעשה שקוף ומעט מזהיב.
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מוסיפים את הקמח ובוחשים כדקה.
- מוסיפים את היין ומבשלים תוך כדי בחישה כ-4 דקות.
- מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
- להגשה : מחממים תנור על חום גבוה במצב גריל.
- מפזרים אמנטל על פרוסות הבאגט וקולים עד להשחמה.
- שמים פרוסת באגט במרק ואוכלים מיד, בתיאבון !!!