טריקולד נשמע כמו הדבר הכי מסובך שתכינו בחיים אבל המתכון הזה הוא ההפך הגמור. אבל הוא כן הדבר הכי משמין שתכינו בחיים. אתם לא מאמינים איזה דברים טעימים אפשר להכין עם שמנת ושוקולד. לחובבי השוקולד הגדולים ביותר.
טריקולד
Course: קינוחCuisine: צרפתיDifficulty: קלמנות
16
חתיכותזמן עבודה
15
דקותמתי אוכלים
כ3 וחצי
שעותטריקולד נשמע כמו הדבר הכי מסובך שתכינו בחיים אבל המתכון הזה, ההפך הגמור. אבל הוא כן הדבר הכי משמין שתכינו בחיים. לחובבי השוקולד הגדולים ביותר.
חומרים
1200 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם עוגיות שוקולד צ’יפס
150 גרם אגוזי מלך
100 גרם חמאה
2 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
200 גרם שוקולד לבן
הוראות הכנה
- טוחנים את העוגיות, האגוזים והקקאו. מממיסים את החמאה ומערבבים עד שנוצרת מסה דביקה ואחידה.
- יוצקים בתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ ואופים 15 דקות בחום 180 מעלות. מקררים.
- מבשלים 200 מ”ל שמנת עבור כל סוג שוקולד, בשלושה סירים נפרדים. מוסיפים כל סוג שוקולד לסיר משלו ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מקררים.
- מקציפים 200 מ”ל שמנת יחד עם תערובת השוקלד המריר עד שנוצר מוס אוורירי. יוצקים את המוס על העוגיות ומקפיאים 20 דקות. חוזרים על הפעולה עם שוקולד החלב ולבסוף עם הלבן.
- מקפיאים לפחות שלוש שעות.להגשה טובלים סכין חדה במים רותחים ופורסים את העוגה. בתיאבון !!