יש את אלה שאוהבים חציל ויש את אלה שלא. אני מקווה שאתם כן. ועם אתם לא אז אחרי המנה הזאת אתם בטוח תאהבו. חציל בגריל, מטבוחה פיקנטית, טחינה מטובלת וצנוברים לסיום. מנה ים תיכונית אסלית !!
חצילים בסלסת עגבניות וטחינה
Course: מנה ראשונהCuisine: ים תיכוניDifficulty: קלServings
6
מנותזמן עבודה
20
דקותמתי אוכלים
100
דקותחציל בגריל, מטבוחה פיקנטית, טחינה מטובלת וצנוברים לסיום. מנה ים תיכונית אסלית !!
חומרים
3 חצילים גדולים
8 עגבניות שרי
חמישית גמבה אדומה
רבע בצל סגול
3 עלי בזיליקום
מלח
פלפל
כמה שבבי צ’ילי
3 כפות טחינה
6 כפות מים
מיץ מרבע לימון
מעט צנוברים
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום 200 מעלות. דוקרים את החציל בעזרת סכין ועושים כ-6 חורים עבים.
- אופים 45 דקות. הופכים את החצילים ואופים עוד 15 דקות. מעבירים למצב גריל על חום 250 מעלות ואופים עוד 15 דקות. פותחים את דלת התנור ומצננים.
- שוטפים וקוצצים את העגבניות דק ומעבירים לקערה. חותכים את הגמבה לריבועים קטנים ומוסיפים לקערה. קולפים את הבצל, קוצצים דק ומעבירים לקערה. מתבלים במלח, פלפל ומעט צ’ילי חריף.
- שמים בקערה נפרדת את הטחינה והמים ומערבבים עד שנוצרת תערובת מעט סמיכה. עם הטחינה נוזלית וסמיכה מאזנים. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון, טועמים ומשפרים וטיבול.
- להגשה : חוצים את החצילים לאורך וחותכים לרבעים לרוחב. מסדרים את החצילים על צלחת יפה. מזלפים מעט טחינה במד אחד של החציל וסלסה בצד השני. בתיאבון !!